έκθεση της mel 13-20/4/24

Κόκκινο Κίτρινο Μπλε του Σπύρου Παπασπύρου

 

Κόκκινο Κίτρινο Μπλε

 

Στα πλαίσια του Athens City Festival σας προσκαλούμε στην έκθεση του εικαστικού Σπύρου Παπασπύρου με τίτλο Κόκκινο Κίτρινο Μπλε που θα πραγματοποιηθεί στο mosaico fine art studio από τις 27 Μαΐου ως τις 7 Ιουνίου.

Ο κύριος Σπύρος Παπασπύρου είναι ένας καλλιτέχνης που εκφράζει μέσα από τα έργα του την αγάπη του για το χρώμα. Στην έκθεσή του θα δείτε έργα που αποδίδουν με ιδιαίτερο τρόπο την σύνθεσητη σύνδεση και την  αντίθεση  μεταξύ των τριών βασικών χρωμάτων: κόκκινο, κίτρινο και μπλε.


Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Σπύρος Παπασπύρου  γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1954 στα Ιωάννινα. 
Σπούδασε στον «Α.Τ.Ο.» (Σχολές Δοξιάδη) Συντήρηση – Αντιγραφή Έργων Τέχνης (1973 – 1975). Από το 1975 έως το 1980 σπούδασε Restauro στο Universita Internazionale del Arte της Φλωρεντίας και Ζωγραφική στην Accademia di Belle Arte στο εργαστήριο του pr. Ciulietti (1935 – 2003)
Δίδαξε σε Γυμνάσια, Λύκεια, και  στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στη Ζ.Π.Α. Ιωαννίνων, στην Ε. Α. Βελλάς και στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.
Με απόσπαση εργάστηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως καλλιτεχνικός υπεύθυνος εκδόσεων. Έχει οργανώσει μία ατομική έκθεση και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ. Ζει στην Αθήνα.